اگر از طرفداران پروپا قرص محصولات شرکت اپل باشید حتماً مستحضر هستید که سرویس سیری با وجود پیشرفت های زیاد، هنوز در زمینه به کارگیری تحت پلتفرم مک راه خود را باز نکرده است. اما جالب است بدانید که برخی عملکردهای ارائه شده توسط دستیار دیجیتالی شخصی شرکت اپل همراه با ابزارهای موجود در سیستم عامل OS X قابلیت استفاده دارند.
در ادامه این مقاله آموزشی به شما نشان خواهیم داد که چطور برخی از قابلیت های سرویس Siri با استفاده از دستورات تلقینی سفارشی موجود در داخل Automator تحت سیستم عامل OS X 10.10 Yosemite را بازسازی می کنیم. با ما همراه باشید.
پیکربندی Dictation :
اساس روند کار برای شبیه سازی دستورات Siri استفاده از ویژگی Dictation خواهد بود که در قلب سیستم عامل OS X نفته شده و به مرور پرو بال گرفته است. به منظور پیکربندی این ویژگی، ابتدا کافی است رابط کاربری System Preferencesرا باز کرده و به بخش Dictation & Speech از این رابط رجوع کنید.
سپس در بخش Dictation برای پیشبرد هدف خود، باید گزینه Dictation را فعال کنیم. این کار صرفاً سبب فعال شدن اکثر ویژگی های Dictation پایهای خواهد شد که در سیستم عامل OS X وجود دارند. یکی از مزایای ویژه آن امکان دیکته کردن متن و در واقع وارد کردن متن به هر کادر متن با استفاده از صدایتان خواهد بود. با وجود مفید بودن این ویژگی اما فعال کردن این گزینه شما را خیلی به هدف نهاییتان که در واقع شبیه سازی برخی از قابلیت های سرویس Siri است نزدیک نمی کند.
اساساً شما می توانید تنظیمات پایه مورد نیاز برای شبیه سازی را در رابط کاربری System Preferences انجام دهید.
در ادامه کار شما لازم است تا کادری را که با نام Use Enhanced Dictation مشخص شده را فعال کنید. این کار سبب فعال شدن بسیاری از ویژگی های پیشرفته مانند، استفاده به صورت آفلاین، Dictation پیوسته همراه با بازخورد آنی و زنده و همچنین قابلیت استفاده از امکان صوتی سرویس Siri خواهد شد.
به طور کلی انجام این کار سبب اشغال شدن و در واقع رزور شدن 800 مگابایت از فضای دیسک شما خواهد شد. برای آن دست از کاربران با هارد دیسک های حجیم، این قضیه نباید مشکل خاصی ایجاد کند. اما در صورتی که از حافظه های پرسرعت SSD بهره می برید شاید شما را کمی از انجام این کار دلسرد کند.
با فعال شدن گزینه Enhanced Dictation، حال شما می توانید یک میانبر که در واقع برای اجرای راحت رابط Dictation window در نظر گرفته می شود ایجاد کنید. به صورت پیشفرض کلید Press Fn (Function) Key Twice به عنوان میانبرد انتخاب شده است. البته در صورت تمایل می توانید از الگوهای دیگر استفاده کرده و یا کلاً از یک کلید میانبر کاملاً سفارشی مطابق با میل خود بهره ببرید.
اما مرحله نهایی در پیکربندی رابط صفحه Dictation and Speech انتخاب میکروفون است. برای دستیابی به بهترین نتیجه پیشنهاد می کنیم تا از یک میکروفون خارجی به مانند هدفون های EarPod ساخت خود شرکت اپل استفاده کنید. در صورتی که این امکان وجود ندارد از ساکت بودن مکانی که در آنجا قرار دارید مطمئن شده، تا در نهایت صدایی صاف و شفاف به سیستم برای عملکرد دقیق منتقل شود.
مفاهیم پایه مورد نیاز در کار با دستورات Dictation :
حال که سیستم شما به صورت کامل برای استفاده از Dictation پیکربندی شده است شما می توانید نسبت به ایجاد اولین دستور سفارشی Dictation اقدام کنید. این فرایند با باز کردن برنامه Automator و انتخاب Dictation Command به عنوان نوع سند به سرانجام رسیده است.
نکته :
قبل از ادامه کار به شما پیشنهاد می کنیم تا یک درک و آگاهی پایه از نحوه ساخت جریان های کاری Automator داشته باشید. برای این منظور می توانید به مطالبی که در سراسر نت منتشر شده است مراجعه کنید.
اگر شما با Automator آشنا باشید ممکن است انتظار فضایی کاریای نزدیک به بالای پنجره سند به منظور تعریف اینکه چه نوع فایل هایی می توانند به عنوان ورودی در جریان کاری(Workflow) شما مورد قبول واقع شوند داشته باشید. این حالت در مورد دستورات Dictation یا همان Dictation Commands صدق نمی کند همانطور که آنها هیچ ورودی ای نیز قبول نمی کنند.
این حالت هم خوب است هم بد. از یک طرف این یعنی دستورات Dictation می توانند در هر زمان و مکانی مورد فراخوانی قرار بگیرند و از طرف دیگر اینکه، بالاجبار حوضه کارهای قابل انجام توسط دستورات Dictation کاهش می یابد. به عنوان مثال این ممکن نیست که فایلی که در بخش Finder مورد انتخاب قرار گرفته، تحت تاثیر تغییرات شما قرار گیرند.
در واقع به جای یک گزینه به منظور تعریف انواع فایل های ورودی مقبول شده، دستورات Dictation شامل یک فضا به منظور تنظیم عبارتی می شوند که در نهایت جریان کاری که با عنوان Dictation Command: مشخص شده را فعال خواهد کرد. این عبارت هر چیزی که شما دوست داشته باشید می تواند باشد. به عنوان مثال، جریان کاری نمونه من آلبوم مورد علاقه ام را در آیتونز پخش می کند که در این صورت من می توانم آنرا تحت عبارت “Play my favorite album تنظیم کنم. در زیر آن گزینه یک کادر علامت با عنوان Command Enabled دیده می شود . هر زمان که خواستید شروع به استفاده از جریان کاری خود بکنید این گزینه را علامت دار کنید در غیر این صورت پلتفرم مک عبارتی که شما ایجاد کردید را تشخیص نخواهد داد.
مشخص کردن و تعریف واکنش Siri :
یکی از ویژگی های برجسته سرویسSiri، واکنش به دستورات ورودی شما با یک دفع کنایه وار است. شما می توانید این قابلیت را با استفاده از اکشن های جریان کاریای که پیش از این در Automator ایجاد شده اند شبیه سازی کنید.
برای انجام این کار اکشن Get Specified Text را از کتاب خانه اکشن در سمت چپ پنجره Automator به جریان کاری مدنظر بکشید. در داخل این فیلد متنی چند خطی، شما می توانید متن مورد نظر را که دوست دارید شبیه سازی Siri، زمانی که دستور شما فعال شده واکنش از خود نشان دهد را تعریف کنید.
نکته اضافه : اکشن های The get Specified و Speak Text سبب می شود پلتفرم مک، به اصوات شما واکنش نشان دهد.
حال اکشن Speak Text را به جریان کاری خود بکشید(درگ کنید). این اکشن سبب خواهد شد تا هر متنی که پیشتر در اکشن Get Specified Text مشخص شده، برای شما بازگو شود. به صورت پیشفرض، متن با صدای الکس برای شما بازگو خواهد شد صدایی که از سال 2007 به بعد، به عنوان جزئی از سیستم عامل OS X مورد استفاده قرار می گیرد. فناوری تبدیل متن به گفتار(Text-to-speech) از آن موقع تا به امروز پیشرفتعه چندانی نداشته، به همین دلیل صدای الکس در مقایسه با صداهای با کیفیت امروزی به نسبت مضحک به نظر می رسد.
در صورت نارضایتی از الگوی صدای الکس می توانید از منوی بازشدنی Voice صدای مد نظر خود، برای مثال Samantha را برگزینید.
شما می توانید پیش نمایشی از تنظیمات و واکنش های از پیش تنظیم را با فشار دکمه Run در نوار ابزار ملاحظه کنید.
در این نقطه، در واقع شما می توانید باقی تنظیمات مد نظر جریان کاری خود را برای نیل خواسته های خود تحت تاثیر تغییراتی قرار دهید. همانطور که پیشتر ذکر شد تقریبا در مورد هر نوع جریان کاری، به جزء برای آنهایی که از قابلیت ورودی فایل برخوردار هستند می توانند به عنوان دستورات Dictation Dictation Commands مورد استفاده قرار گیرند.
فعال سازی دستورات Dictation :
حال که شما یکی دوتا دستور Dictation ایجاد کردید، اکنون می توانید آن ها را با مراجعه به بخش Accessibility از رابط کاربری برنامه System Preferences فعال کنید.
در داخل Accessibility به سمت پایین لیست گزینه های سمت چپ رجوع، گزینه Dictation را انتخاب و در نهایت هم روی بخش Dictation Commands کلیک کنید.
سپس، کادر علامتی که در پایین پنجره با عنوان Enable advanced commands مشخص شده را علامت دار کنید. این امر به پنجره Dictation این امکان را خواهد داد تا از هر جایی داخل سیستم عامل OS X به سمت بالا آورده شود.
جدای از دستورات ایجاد شده در Automator، پلتفرم OS X دارای مجموعه ای از دستورات قدرتمند داخلی شامل موارد زیر است :
Switch to : از این دستور به منظور آوردن پنجره باز فعلی به جلوی صفحه استفاده می شود.
Search Spotlight for : از این دستور نیز می توان به منظور جست وجوی هر چیزی که قابلیت شاخص شدن توسط Spotlight را دارد استفاده کرد.
Stop listening : سبب بسته شدن پنجره Dictation خواهد شد.
Show commands : این دستور سبب نمایش کلیه دستورات و همچنین آنهایی که خود ایجاد کرده اید خواهد شد.
توضیح اضافی : پنجره Accessibility به شما این امکان را می دهد تا دستورات پیشرفته را فعال سازید.
بعد از اینکه دستورات مد نظر برای فعال شدن را فعال کردید روی دکمه Done کلیک کرده و از رابط System Preferences خارج شوید.
به منظور آزمایش دستورات Dictation جدید روی کلید میانبری که پیشتر در بخش Dictation & Speech تنظیم کردید کلیک کنید تا بازگویی آغاز شود. به صورت پیشفرض این کلید فشار کلید Press Fn (Function) Key Twice تنظیم شده است.
نتیجه گیری :
به طور کلی یک یا دو دستور Dictation به قابلیت هایی که سرویس Siri فراهم می کند نزدیک نیست. به هر حال می توانید با استفاده از مجموعه ای از این دستورات، نسخه ای درخور و تا حدی شبیه به دستیار دیجتال شخصی معروف اپل ایجاد کنید.
طبق اخبار منتشر شده، اپل قرار است در آینده ای نزدیک سرویس Siri را نیز به خدمت پلتفرم مک بیاورد. اما به هر حال، هم اکنون دستورات Dictation معرفی شده، درکی زودهنگام را پیش از عرضه نهایی تحت مک به شما خواهد داد. امیدوارم از این آموزش لذت برده باشید.
نویسنده:هادی نجار
منبع:computers.tutsplus.com